Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogszabályzó

Ne parázz a fogszabályzótól!

Egyre többen viselnek fogszabályzót. Téged is érint? Íme a válasz minden kérdésedre.

 

Ciki a fogszabályzó?

Nem,egyáltalán nem. Sőt,inkább menő! Magyarországon a fiatalok kb. egyharmadának van. A sztárok,például Gwen Stefanie,Britney Spiers és a többiek azért hordták,hogy később tökéletes legyen a mosolyuk-az eredmény magáért beszél! Még Madonna lánya a 13 éves Lourdes is büszkén mutogatja a paparazziknak az új fogszabályzóját.

 

 

Lehet vele csókolózni?

Persze,még az ideiglenes fogszabályzóval is. Aki mást mond annak fogalma sincs a csókolózásról. Csak egy dolgot lehet elrontani: ha túl sokat filozol azon,vajon tudsz-e rendesen csókolózni,vagy hogy őt zavarja-e a fémdrót. Ilyen kor máson jár az eszed,és már nem is a csók a fontos. Ráadásul általában ugyebár nem a fogunkkal szoktuk csinálni,hanem az ajkainkkal. A laza fogszabályzót viszont ki kell venni,míg a szorosan rögzített változat egyáltalán nem akadály.

 

Fáj a hordása?

Mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbe. Van,akinek szinte egyáltalán nincs vele problémája,mások éreznek fájdalmat 2-3 napig,miután az orvos felhelyezte,vagy miután újra megkellett húzni. A fogakat ugyanis ez a szerkentyű kényszeríti arra,hogy normális irányba nőjenek,tehát előfordulhat,hogy kellemetlen nyomást érzel.

Beleragad az ételmaradék?

Természetesen sokkal könnyebben beleragad az ennivaló,a csemegekukorica vagy a spenót például látható nyomokat hagy rajta. Ezért és a szigorúbb higiénés előírások miatt is nagyon fontos,hogy mindig legyen nálad úgynevezett interdentális fogkefe,amivel gyorsan és diszkréten ki tudod pucolni.

 

Hogyan ápolom így a fogaimat?

A száj higiénére fokozottan ügyelni kell,ha fogszabályzót hordasz,máskülönben hamar megindul a szuvasodás. A rögzített fogszabályzókhoz kaphatsz speciális fogkefét a drogériákban. Az orvos elmondja hogyan használd. A kivehető változatot egyszerű megmosni a rendes,hétköznapi fogkeféddel,és időnként tedd bele tisztítótablettás vízbe.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.